Onderhoud van uw lederen zetels

Het groot onderhoud van Uw lederen zetels gebeurt het best 2 maal per jaar best na de zomer en na de winter.

  • eerst met LEATHERSOAP een zeepsopje aanmaken, hierbij drie vuldosissen van 25 cc. oplossen in lauw water ( één vuldosis per liter water ).  NOOIT ZEEP RECHTSTREEKS AANBRENGEN op zetels door middel van spons of doek
  • dan zetels afwassen met zachte spons met eerst gemaakt zeepsopje, hierbij niet bang zijn om zetels nat te maken
  • zetels afspoelen met proper zeemvel (zeemvel alleen gebruiken voor zetels) en proper water om zeep en resterend vuil te verwijderen  en daarna zetels afdrogen met zachte handdoek
  • wanneer zetels droog zijn  mogen de zetels ingewreven worden met, LEATHER CREAM, hierbij niet teveel crème gebruiken en zetel per zetel behandelen en onmiddellijk opwrijven met droge zachte doek. Crème nooit laten indrogen voor het opwrijven!


Het wekelijks onderhoud van de zetels gebeurt het best met een vochtig zeemvel of een droge zachte doek.  Voor een lang leven van uw zetels, blijf de relatieve vochtigheid controleren in huis (+/- 45 tot 60%)

U hebt problemen met het verwijderen van een vlek op uw lederen zetels. U hebt vragen omtrent het nodige onderhoud van uw zetels. TCL CLEAN biedt aan al uw vragen een oplossing. Hier kunt u terecht voor een aantal tips bij vlekkenbestrijding.

Hulp nodig?  Mail of telefoneer ons, wij geven u volledig gratis de nodige uitleg tot het verwijderen van eventuele vlekken.

Groot onderhoud? Raadpleeg onze algemene leder onderhoudsvoorschriften!

Onderhoudsproducten? Rechtstreeks bestellen!